Jamarska šola 2016

Začetek jamarske šole bo v četrtek, 10. marca 2016, ob 19. uri v društvenih prostorih v zaklonišču na ul. Luize Pesjakove.

Jamarska šola je usposabljanje za samostojno jamarsko delovanje po Pravilniku o usposobljenosti za samostojno jamarsko delovanje. Usposabljanje Društvo za raziskovanje jam Ljubljana lahko izvaja po odločbi pristojnega ministrstva.

Vnaprejšnja prijava na šolo ni obvezna, je pa zaželjena iz organizacijskih razlogov. Prav tako bodo imeli prijavljeni prednost v primeru prevelike udeležbe (prijavite se na e-mail oz. facebook mail).

Predvidenih je 6 predavanj in 6 terenskih ekskurzij (jame in “plezalni vrtci” – učenje in vaja vrvne tehnike). Predavanja bodo potekala v marcu in aprilu vsak četrtek ob 19. uri v društvenih prostorih. Obravnavala bodo jamarsko opremo, raziskovalne tehnike, varstvo jam, nastanek jam, dokumentiranje jamarskih raziskovanj in ukrepe prve pomoči v jamah. Terenske ekskurzije bomo izpeljali preko vikendov; večinoma bodo potekale v sprva lažjih, nato pa vse težjih jamah.

Izposoja opreme za vrvno tehniko je vključena v ceno jamarske šole.

Predvidene jame in ekskurzije, ki jih bomo izvedli:
12.3. Mačkovica
19.3. Črnuški most – učenje vrvne tehnike
26.3. Vranja jama – učenje vrvne tehnike
2.4. Medvedjak
9.4. Jama pri sv. treh Kraljih
16.4. Gorjanska

Če bo interes, se bo program razširil z dodatnimi obiski jam ob koncu tedna.

Jamarska šola se bo zaključila s preverjanjem osvojenega znanja.

Za dodatne infomacije pišite na:
info@dzrjl.si
ali pa nas kontaktirajte na facebook-u.