Jamarska šola 2017

Jamarska šola 2017 se začne 9. marca.

Začetek jamarske šole bo v četrtek, 9. marca 2017, ob 19. uri v društvenih prostorih v zaklonišču na Majaronovi. Cena šole je 65€ in vključuje predavanja, izposojo opreme, komplet popkovin z vponko, knjigo Ne hodi v jame brez glave, obiske jam, vaje vrvne tehnike in izpit.

Jamarska šola je usposabljanje za samostojno jamarsko delovanje po Pravilniku o usposobljenosti za samostojno jamarsko delovanje. Usposabljanje Društvo za raziskovanje jam Ljubljana lahko izvaja po odločbi pristojnega ministrstva.

Vnaprejšnja prijava na šolo ni obvezna, je pa zaželena iz organizacijskih razlogov. Število mest je omejeno, zato imajo prijavljeni kandidati prednost. Prijavo potrdite preko e-naslova.

Predvidenih je 6 predavanj in 6 terenskih ekskurzij (jame in “plezalni vrtci” – učenje in vaja vrvne tehnike). Predavanja bodo potekala v marcu in aprilu vsak četrtek ob 19. uri v društvenih prostorih. Obravnavala bodo jamarsko opremo, raziskovalne tehnike, varstvo jam, nastanek jam, dokumentiranje jamarskih raziskovanj in ukrepe prve pomoči v jamah. Terenske ekskurzije bomo izpeljali preko vikendov; večinoma bodo potekale v sprva lažjih, nato pa vse težjih jamah.

Predvidene jame in ekskurzije, ki jih bomo izvedli:
11.3. Mačkovica
18.3. Črnuški most – učenje vrvne tehnike
25.3. Vranja jama – učenje vrvne tehnike
1.4. Medvedjak
8.4. Jama pri sv. treh Kraljih
15.4. Gorjanska

Če bo interes, se bo program razširil z dodatnimi obiski jam ob koncu tedna.

Jamarska šola se bo zaključila z izpitom, kjer se bo preverilo osvojeno znanje.

Za dodatne infomacije pišite na:
info@dzrjl.si
ali pa nas kontaktirajte tu na facebook-u: https://www.facebook.com/DZRJL/