Prireditve ob 100-letnici Društva za raziskovanje jam Ljubljana

Spoštovani,

z veseljem Vas in vaše najbližje vabimo na prireditve ob-100 letnici ustanovitve našega društva. To zgodovinsko izjemno stoletje povezuje neprekinjena trdna veriga članov in ostalih prijateljev, zato so prireditve odlična priložnost, da obnovite stike s prijatelji, s katerimi ste preživeli lepe in spomina vredne trenutke.

6. april 2010 ob 17:30
Proslava in otvoritev razstave »Jame so zame« na Ljubljanskem gradu

Slavnost bo potekala v dvorani Palacij na Ljubljanskem gradu. Zbiranje se začne ob 17:30. program pa točno ob 18:00. Častni govornik bo dr. Pavel Gantar, predsednik državnega zbora Republike Slovenije, svoje misli ob stoletnici pa bodo kratko strnili tudi predsednik društva in člana Jurij Kunaver ter Franci Gabrovšek. Prvi del proslave se bo zaključil s podelitvijo priznanj članom društva.

Nadaljevali bomo v izjemnem skorajda jamskem okolju galerije »S« na Ljubljanskem gradu. Tja vas namreč skupaj s Festivalom Ljubljana vabimo na otvoritev razstave »Jame so zame«, ki so jo pripravili člani društva. Razstava bo prikazala stopnje jamarske ekskurzije, seveda pa se ne bo izognila največjim uspehom, zanimivim rekvizitom pa tudi utrinkom iz društvenega socialnega življenja. Razstava bo na ogled dva meseca.

20. april 2010 ob 18:00
Otvoritev razstave na Jakopičevem sprehajališču.

Na razstavo vas vabimo skupaj z Zavodom za turizem Ljubljana. Krajša otvoritvena slovesnost se bo začela ob 18:00 bo na spodnjem delu sprehajališča – bližje mestu. Po kratkem nagovoru predstavnika društva, bo otvoritev razstave z govorom počastil župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković.

Po tem bo sledil voden ogled razstave. To je pripravil Marko Simić, ki s fotografijami iz praktično 100 letne fototeke, predstavil tako zgodovino društva, kot kras in pestre kraške pojave kot geološke in naravne vrednote.

Razstava bo na ogled še naslednja dva meseca.

Dogodke ob praznovanju obletnice društva so omogočili pokrovitelj Treking šport d.o.o. z blagovnima znamkama Petzl in Tendon, podporniki Center za kartografijo favne in flore, ŠOU, Cestno podjetje Ljubljana, Gradbeni inštitut ZRKM d.o.o., Festival Ljubljana, CityWall, Žurbi Team, Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije, Geot d.d. in številni donatorji.

Seveda pa se priporočamo za dodatno podporo.

Priponka Velikost1