Proslava 100-letnice DZRJL in otvoritev razstave Jame so zame

Slavnost je potekala v do zadnjega kotička napolnjeni dvorani »Palacij« na Ljubljanskem gradu. Častni gost in govornik je bil dr. Pavel Gantar, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, svoje misli ob stoletnici pa so na kratko strnili tudi predsednik društva in člana Jurij Kunaver ter Franci Gabrovšek. Proslava se je zaključila s podelitvijo priznanj članom društva. Proslavo je z ubranim petjem pesmi iz društvene pesmarice popestril Logaški oktet, na velikem platnu pa smo si na fotografijah ogledali bogato dediščino celotne 100-letne zgodovine društva. Videli smo tudi krajši film, ki je prikazal jamarske aktivnosti izpred desetletij.

Praznovanje smo nadaljevali v izjemnem, skorajda jamskem okolju galerije »S« na Ljubljanskem gradu. Tam smo otvorili razstavo »Jame so zame«, ki smo jo pripravili člani društva. Razstava prikazuje vse stopnje jamarske ekskurzije, predstavi največje društvene uspehe, zanimive rekvizite pa tudi utrinke iz društvenega socialnega življenja.

Sledilo je druženje v grajskem podzemlju, v predverju galerije »S«. Razrezali smo torto, nazdravili z odličnim »Dzrjlčanom«, pokramljali, obujali spomine in kovali nove načrte s člani, prijatelji in znanci – nekatere izmed njih smo videli po dolgem času – ter s člani drugih jamarskih društev in predstavniki Jamarske zveze.

Govorniki na proslavi 100-letnice DZRJL:

Primož Presetnik, predsednik društva

dr. Pavel Gantar, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije

dr. Jurij Kunaver, član

dr. Franci Gabrovšek – Franček, član